Selecteer een pagina

Workshop Loslaten

 

Dé workshop voor naasten die het gedoe rondom verslaving willen leren loslaten

De verslaving van een ander zuigt je zomaar mee in een situatie waar je helemaal niet meer wilt zijn. Op de een of andere manier gaat al je aandacht naar de verslaafde en het gedoe rondom verslaving. 

Als de verslaafde nog in gebruik is, maakt je dat wanhopig en machteloos. Waarschijnlijk heb je genoeg van de ruzies, het liegen, manipuleren en isoleren en wil je ook geen geld meer geven. Er zijn eigenlijk allemaal dingen die je niet meer wilt, maar je vraagt je echt af hoe je dat nou voor elkaar kan krijgen. Eigenlijk ligt de focus volledig op wat de verslaafde doet en kan je niet meer loslaten wat er allemaal mis gaat.

Als de verslaafde in herstel is, ben je superblij dat er niet meer gebruikt wordt. Toch zijn er ook momenten dat je denkt: Is dit het nou? Je ziet op bepaalde momenten nog gedrag bij de verslaafde waar je niet blij van wordt. Het herinnert je aan de tijden van gebruik en maakt je angstig. Bang voor een terugval of een herhaling van gedrag dat je echt niet meer wilt. Het lijkt wel of het constant in je hoofd zit en kost je zoveel energie. Zelfs nu de verslaafde in herstel is, is het zo lastig om de juiste focus te behouden en lukt het maar lastig om alles rondom verslaving los te laten.

 

Je hebt maar één leven!

Eigenlijk had je je leven wel anders voorgesteld. Een leven met veel meer harmonie en geluk. Een leven waarin je de liefde voelt stromen, maar vooral een leven waarin je écht jezelf kan zijn.

En dat is precies waar het mis gaat. Als je heel eerlijk bent, dan weet je dat je van jezelf verwijderd bent. Daar heeft de verslaving voor gezorgd.

Verslaafden vinden namelijk maar één ding belangrijk: hun middel verkrijgen. Om dat voor elkaar te krijgen, doen ze allerlei dingen waar niet alleen de verslaafde zelf, maar ook jij heel ongelukkig van wordt.

Door het gedrag van die ander kan jij maar moeilijk loslaten. Het resulteert erin dat je problemen blijft oplossen, geld geeft, je enorm zorgen maakt. Daarnaast is er een grote kans dat je naast dat je je al zorgen maakt over de toekomst, je ook fysieke pijn ervaart. Misschien schaam je je voor de situatie of durf je er niet zo makkelijk over te praten.

Dit moet toch anders! Pak jezelf bij elkaar, je hebt maar één leven, leer loslaten!!

 

zo werk ik

“Ga weer liefdevol met jezelf om”

 

Vraag je je dit ook af?

 • Wat is loslaten eigenlijk precies?
 • Hoe kom ik daar achter?
 • Kan ik het wel maken om los te laten?
 • Hoe laat ik los?
 • Hoe zal de verslaafde reageren?
 • Wat doe ik als de verslaafde niet reageert zoals ik wil?
 • Wat zal de toekomst brengen als ik loslaat?

Daar zou je toch wel een antwoord op willen?

Wij kwamen er achter dat we al het gedoe rondom verslaving nauwelijks los konden laten. We waren eigenlijk constant aan het vechten. Zelfs als het ging over andere moeilijke onderwerpen in ons leven. We waren eigenlijk alleen maar bezig met heel stevig vasthouden. We maakten makkelijk ruzie, er was veel boosheid bij ons beiden. Dat is gelukkig nu enorm veranderd. We kwamen erachter dat we een veel gelukkiger leven konden leiden als we de boel wat meer gingen loslaten. 

Dat was natuurlijk superspannend. Allereerst moesten we er achter komen wát we precies wilde loslaten. En toen we dat wisten, kwam de volgende uitdaging: Hoe doe je dat dan? Loslaten.

We weten nu heel goed hoe we moeten doen als we los willen laten en willen dat heel graag met andere naasten van verslaafden delen. 

Onze succesformule gaan we natuurlijk delen tijdens de workshop. Robert neemt je mee in de manier van denken van een verslaafde. En daarmee krijg je meer inzicht waarom loslaten nou zo lastig, maar vooral ook zo nodig is. Wendy deelt wat het mechanisme van de naasten is, waarom het loslaten nou zo lastig is. Samen geven we tools om in het hier en nu veel gelukkiger te worden door los te laten. 

 

Wendy en Robert, die antwoorden wil ik ook. Waar kan ik me aanmelden?

Ervaringen van deelnemers aan een andere workshop..

“Ik had de cursus De Verandering al gevolgd bij Wendy en Robert. Ik vond dat zo fijn, dat ik nu ook heel nieuwsgierig was naar de workshop Grenzen Stellen . Het was fijn dat er tijdens deze workshop niet allemaal afleiding was van beeld en geluid van andere deelnemers. Daardoor kon ik goed focussen op wat Wendy en Robert allemaal deelden. Ik vind het sowieso altijd fijn dat jullie delen over hoe dat ging en gaat in jullie eigen situatie. Daar herken ik heel veel van. Ik heb tijdens deze workshop geleerd waarom het zo belangrijk is dat ik mijn grenzen ga stellen. Ik probeer het wel al, maar het mag nog veel meer.

Door deze workshop weet ik nu hoe ik dat aan kan gaan pakken. De stappen die ik kan nemen zijn duidelijk uitgelegd tijdens deze workshop. Ik vond de sfeer tijdens deze workshop heel fijn. Iedereen kon reageren via de chat en er werd op een fijne manier gereageerd.” 

moeder van een verslaafde

“Ik heb me aangemeld voor de workshop Grenzen Stellen naar aanleiding van mijn verslaafde man en hoe lang het al mijn leven beïnvloedt. Je probeert vaak heel lang om iemand te helpen in zijn verslaving omdat je van iemand houdt en ook weet hoe hulpeloos iemand kan zijn. Ik ben alle lange tijd bezig om hem hierbij hem te helpen en dat heeft geleidt tot een burn-out van mijzelf. Deze burn-out heeft me gebracht bij de bedrijfsarts daar kwam naar voren je eigen grenzen stellen. Jullie workshop heeft dat weer op en duidelijke manier belicht en mij aan het denken gezet. Ik heb ook verdere kleine stapjes onder nomen naar mijn verslaafde man toe maar ook mijn eigen rol in het hele proces staat onder de loep. Jullie beide interactie in deze workshop werkt goed omdat jullie van beide kanten aangeven wat een verslaving kan betekenen. Al met al ben ik door deze workshop wel weer met mijzelf en de situatie aan de slag gegaan.”

Conny

partner van een verslaafde

Waarom deze workshop ideaal voor jou kan zijn..

Deze workshop kan je gewoon online via Zoom vanuit huis volgen op een moment dat het voor jou uitkomt. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail en je ontvangt ook de link naar de workshop.

Wendy en Robert hebben deze workshop eerder live gegeven en toen waren er deelnemers aanwezig. De deelnemers waren tijdens deze workshop niet in beeld maar konden alleen reageren via de chat. Het woord workshop zegt het al:  jíj gaat ook aan het werk. We willen je namelijk echt in de actiestand zetten en er voor zorgen dat er echt wat bij jou gaat veranderen.

Het is handig om je pen en papier klaar te leggen zodat je kan opschrijven wat je echt niet meer wilt vergeten.

Als je nog vragen hebt na het volgen van deze workshop, kan je altijd contact opnemen met Wendy en/of Robert.

Ben je klaar voor de volgende stap?

Ben jij klaar om te groeien zodat je eindelijk die flow in je leven kan ervaren? Wil je dit niet meer alleen doen, maar met hulp van anderen? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Door los te laten, kan je veel meer uit het leven halen dan je tot nu toe hebt gedaan. Dat is toch wat je wilt?

Dan ben jij zeker weten klaar voor deze stap! En dan is deze workshop echt iets voor jou.

 

Met deze workshop leer jij:

 • Waarom loslaten zo belangrijk is
 • Waarom verslaving er voor zorgt dat loslaten zo lastig is, maar oh zo noodzakelijk is
 • Hoe je los laat
 • Hoe je er achter kan komen wat je precies wilt loslaten
 • Wat je kan doen als de verslaafde niet reageert zoals jij zou willen
 • Wat de toekomst jou gaat brengen als jij gaat leren loslaten
 • Hoe je jezelf weer op nummer één kan zetten

Dus: stop maar met zoeken, want je hebt gevonden wat jij nodig hebt om door te pakken. 

 

Wat ga je doen? Je kan NU kiezen:

1. Niets doen: bedenk dan wel: als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Er verandert dan dus niets!

2. Je gaat hopen dat het vanzelf beter wordt: misschien kan je nu beter stoppen met hopen, dat heb je al zo lang gedaan. Hoop is mooi, maar er is zeker ook actie nodig. Ga er voor!

3. Je kiest voor deze workshop: je investeert een eenmalig bedrag, zodat jij eindelijk handvatten krijgt in het loslaten.

“Ga voor de beste versie van jezelf en
creëer weer nieuw geluk”

Snap jij dat nou?

Veel naasten willen heel graag leren begrijpen hoe het werkt in het hoofd van een verslaafde. Waarschijnlijk ben jij ook razend nieuwsgierig hoe het werkt in het hoofd van een verslaafde en waarom die doet wat die doet.

Aangezien Robert een verslaafde in herstel is, deelt hij tijdens deze workshop alle ins en outs met jou. Fijn toch? Om het ook eens van de andere kant te horen. En… Robert is bereid om alle vragen die jij hebt te beantwoorden.

Nog een paar veelgestelde vragen…

 

Wanneer kan ik deze workshop volgen?

Deze workshop kan je volgen wanneer jij maar wilt. Je ontvangt een opname van de live workshop die we eerder hebben gegeven.

Waarom zou ik deelnemen? De ander heeft een probleem waar hij of zij wat mee moet, niet ik?

Je bent niet voor niets op deze website terecht gekomen. Dat betekent dat je nog wat wilt aanpakken in jouw relatie tot verslaving. Je bent niet voor niets op zoek naar hulp. Die hulp heb je nu gevonden, dus grijp je kans!

Heb je nog andere vragen? Laat het ons dan weten. We nemen graag de tijd om al je vragen te beantwoorden. wendy@mudelli.nl of robert@mudello.nl. Je mag natuurlijk ook altijd een WhatsAppberichtje sturen naar Wendy 06-51256724 of Robert 06-54987790.

Hoi, wij zijn Wendy en Robert

 

Als coach en counselor helpen wij probleemgebruikers, verslaafden en hun naasten meer inzicht te geven in hun eigen (destructieve) gedrag. We reiken tools aan zodat ze echt de stap kunnen maken naar meer geluk, rust en verbinding in hun leven. Wij zien zoveel probleemgebruikers, verslaafden én hun naasten die afgedreven zijn van hun eigen ik en daardoor struggelen met gebruik en met herstel. We zien ook dat ze alle kwaliteiten in huis hebben om zichzelf weer terug te vinden óf opnieuw uit te vinden.

Wij herkennen zo goed waar probleemgebruikers, verslaafden en hun naasten doorheen gaan. Wij zijn er zelf ook geweest. Robert is verslaafd en sinds 2017 in herstel. Hij heeft heel hard moeten werken aan gedragsverandering. Dit hield niet alleen maar clean zijn in. Het was juist zo belangrijk dat hij ander gedrag liet zien. Meer nederigheid, liefdevoller, zachter, meer in verbinding, maar zeker ook door grenzen te stellen. Wendy is de partner van Robert en daarmee dus de naaste van een verslaafde. Ook Wendy zag in dat niet alleen Robert een probleem had en wat aan zijn gedrag moest veranderen, maar zij ook. Een betere communicatie, de juiste focus, loslaten, stoppen met controleren, maar dus ook het stellen van grenzen heeft zo geholpen in haar herstel. Het heeft allemaal bijgedragen aan het ontstaan van een veel betere relatie.

We zien loslaten nu niet meer als iets moeilijks en ingewikkelds. Wij helpen je graag om ook grote stappen te zetten op het gebied van loslaten, zodat jij veel meer rust en liefde kan ervaren dan dat je op dit moment doet. 

 

Verslaving en Corona