Selecteer een pagina

Workshop Grenzen stellen

 

Dé workshop voor naasten die niet meer over hun grens willen laten gaan

De verslaving van een ander zuigt je zomaar mee in een situatie waar je helemaal niet meer wilt zijn. Heel ongemerkt ben je daar terecht gekomen en het lijkt wel alsof het nauwelijks mogelijk is om het anders te gaan doen.

Als de verslaafde nog in gebruik is, maakt je dat wanhopig en machteloos. Waarschijnlijk heb je genoeg van de ruzies, het liegen, manipuleren en isoleren en wil je ook geen geld meer geven. Er zijn eigenlijk allemaal dingen die je niet meer wilt, maar je vraagt je echt af hoe je dat nou voor elkaar kan krijgen.

Als de verslaafde in herstel is, ben je superblij dat er niet meer gebruikt wordt. Toch zijn er ook momenten dat je denkt: Is dit het nou? Je ziet op bepaalde momenten nog gedrag bij de verslaafde waar je niet blij van wordt. Het herinnert je aan de tijden van gebruik en maakt je angstig. Bang voor een terugval of een herhaling van gedrag dat je echt niet meer wilt. Het lijkt wel een gevecht en kost je zoveel energie.

 

Je hebt maar één leven!

Eigenlijk had je je leven wel anders voorgesteld. Een leven met veel meer harmonie en geluk. Een leven waarin je de liefde voelt stromen, maar vooral een leven waarin je écht jezelf kan zijn.

En dat is precies waar het mis gaat. Als je heel eerlijk bent, dan weet je dat je van jezelf verwijderd bent. Daar heeft de verslaving voor gezorgd.

Verslaafden vinden namelijk maar één ding belangrijk: hun middel verkrijgen. Om dat voor elkaar te krijgen, doen ze allerlei dingen waar niet alleen de verslaafde zelf, maar ook jij heel ongelukkig van wordt.

Ze gaan namelijk met hun gedrag als maar over jouw grenzen. Daar sta je dan weer met al je goede bedoelingen. Blijven hopen dat het goed komt, geld geven, problemen oplossen, je zorgen maken, fysieke pijn in je lijf, liegen voor de ander, je schamen en misschien durf je er nauwelijks over te praten.

Dit moet toch anders! Pak jezelf bij elkaar, je hebt maar één leven, leer grenzen stellen!!

 

zo werk ik

“Ga weer liefdevol met jezelf om”

 

Vraag je je dit ook af?

 • Waar ligt eigenlijk mijn grens?
 • Hoe kom ik daar achter?
 • Kan ik het wel maken om een grens aan te geven?
 • Hoe geef ik die grens dan aan?
 • Hoe zal de verslaafde reageren?
 • Wat doe ik als er weer over die grens heen gegaan wordt?
 • Wat zal de toekomst brengen als ik een grens aangeef?

Daar zou je toch wel een antwoord op willen?

Wij kwamen er achter dat we nauwelijks in de gaten hadden dat we eigen grenzen hadden. We voelden ze niet aan, gingen over de grens van de ander heen en lieten ook over onze eigen grenzen gaan. We maakten vaak ruzie, er was veel boosheid bij ons beiden en er konden ook doodse stiltes ontstaan. Dat is gelukkig nu enorm veranderd. We kwamen erachter wat de succesfactoren waren, juist door grenzen te stellen.

We weten nu ook heel goed hoe we wél op een liefdevolle manier met elkaar kunnen communiceren. Als het toch even misgaat, kunnen we er nu ook hard om lachen en daarna weer kiezen voor de juiste manier van communiceren. Er is veel meer duidelijkheid tussen ons. We kunnen nu ook veel beter naar elkaar luisteren en begrip voor de ander opbrengen.

Deze succesformule zorgt er voor dat we veel meer met elkaar én onszelf in verbinding zijn. Dat we de ander kunnen aanspreken als het beter kan. Dat het zelfs beter gaat als één van ons niet zo lekker in zijn vel zit.

Onze succesformule gaan we natuurlijk delen tijdens de workshop. Robert neemt je mee in de manier van denken van een verslaafde. En daarmee krijg je meer inzicht waarom ze nou zo over grenzen gaan. Wendy deelt wat het mechanisme van de naasten is, waarom ze de verslaafde over hun grenzen laten gaan.

 

Wendy en Robert, die antwoorden wil ik ook. Waar kan ik me aanmelden?

“Ik had de cursus De Verandering al gevolgd bij Wendy en Robert. Ik vond dat zo fijn, dat ik nu ook heel nieuwsgierig was naar deze workshop. Het was fijn dat er tijdens deze workshop niet allemaal afleiding was van beeld en geluid van andere deelnemers. Daardoor kon ik goed focussen op wat Wendy en Robert allemaal deelden. Ik vind het sowieso altijd fijn dat jullie delen over hoe dat ging en gaat in jullie eigen situatie. Daar herken ik heel veel van. Ik heb tijdens deze workshop geleerd waarom het zo belangrijk is dat ik mijn grenzen ga stellen. Ik probeer het wel al, maar het mag nog veel meer.

Door deze workshop weet ik nu hoe ik dat aan kan gaan pakken. De stappen die ik kan nemen zijn duidelijk uitgelegd tijdens deze workshop. Ik vond de sfeer tijdens deze workshop heel fijn. Iedereen kon reageren via de chat en er werd op een fijne manier gereageerd.” 

moeder van een verslaafde

“Ik heb me aangemeld naar aanleiding van mijn verslaafde man en hoe lang het al mijn leven beïnvloedt. Je probeert vaak heel lang om iemand te helpen in zijn verslaving omdat je van iemand houdt en ook weet hoe hulpeloos iemand kan zijn. Ik ben alle lange tijd bezig om hem hierbij hem te helpen en dat heeft geleidt tot een burn-out van mijzelf. Deze burn-out heeft me gebracht bij de bedrijfsarts daar kwam naar voren je eigen grenzen stellen. Jullie workshop heeft dat weer op en duidelijke manier belicht en mij aan het denken gezet. Ik heb ook verdere kleine stapjes onder nomen naar mijn verslaafde man toe maar ook mijn eigen rol in het hele proces staat onder de loep. Jullie beide interactie in deze workshop werkt goed omdat jullie van beide kanten aangeven wat een verslaving kan betekenen. Al met al ben ik door deze workshop wel weer met mijzelf en de situatie aan de slag gegaan.”

Conny

partner van een verslaafde

“De workshop heb ik als zeer positief ervaren.Mijn zoon is oa verslaafd aan alcohol en gokken, hij is feitelijk gevoelig voor meerdere verslavingen. Hij heeft ook Asperger, een vorm van autisme. Mijn probleem is het stellen van grenzen en consequent blijven. Je hebt feitelijk geen controle over je grenzen en kunt ze niet bewaken. De workshop geeft goed de noodzaak aan om eigen grenzen te bewaken dit voor jouw eigenwaarde en omdat het noodzakelijk is dat de verslaafde verantwoordelijk wordt voor zijn eigen leven en keuzes. Wat het mij heeft gebracht is dat het niet fout is om afstand van jouw kind te nemen in het noodzakelijke belang om jezelf te beschermen. Belangrijk is dicht bij jezelf te blijven en jezelf de vraag te blijven stellen: wat wil IK! Wat prettig is in de workshop is dat je een goede indruk krijgt van  de levens van Wendy en Robert . Wat verslaving doet, en dat het mogelijk is om in herstel te komen . Bij Wendy en Robert werken ze samen aan dit herstel. De workshop is laagdrempelig. Eigenlijk kan de workshop een bevestiging zijn van wat je wel weet maar zo moeilijk uitvoerbaar is: wat zijn jouw grenzen en het bewaken van jouw grenzen in het belang van jezelf en de verslaafde.”

Astrid

moeder van een verslaafde

Waarom deze workshop ideaal voor jou kan zijn..

Deze workshop kan je gewoon online vanuit huis volgen, op het moment dat het voor jou uitkomt. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail en je ontvangt ook de link naar de workshop.

Wendy en Robert hebben deze workshop eerder live gegeven en toen waren er deelnemers bij aanwezig. De deelnemers waren tijdens deze workshop niet in beeld en konden alleen reageren via de chat.

Het woord workshop zegt het al: ondanks dat je de opname van de live workshop volgt, ga jíj ook aan het werk. Je kan niet meer delen in de chat, maar zorg er voor dat je pen en papier klaar legt zodat je kan opschrijven wat je echt niet meer wilt vergeten.

Als je nog vragen hebt na het volgen van deze workshop, kan je altijd contact opnemen met Wendy en/of Robert.

Ben je klaar voor de volgende stap?

Ben jij klaar om te groeien zodat je eindelijk die flow in je leven kan ervaren? Wil je dit niet meer alleen doen, maar met hulp van anderen? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Door grenzen te leren stellen, kan je veel meer uit het leven halen dan je tot nu toe hebt gedaan. Dat is toch wat je wilt?

Dan ben jij zeker weten klaar voor deze stap! En dan is deze workshop echt iets voor jou.

 

Met deze workshop leer jij:

 • Waarom grenzen stellen het allerbelangrijkste is wat je kan doen
 • Waarom verslaafden alsmaar over grenzen gaan
 • Op welke manier je grenzen stelt
 • Hoe je er achter kan komen wat precies jouw grenzen zijn
 • Wat je kan doen als de verslaafde weer over jouw grens gaat
 • Wat de toekomst jou gaat brengen als je jouw grenzen gaat aangeven
 • Hoe je jezelf weer op nummer één kan zetten

Dus: stop maar met zoeken, want je hebt gevonden wat jij nodig hebt om door te pakken. 

 

Wat ga je doen? Je kan NU kiezen:

1. Niets doen: bedenk dan wel: als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Er verandert dan dus niets!

2. Je gaat hopen dat het vanzelf beter wordt: misschien kan je nu beter stoppen met hopen, dat heb je al zo lang gedaan. Hoop is mooi, maar er is zeker ook actie nodig. Ga er voor!

3. Je kiest voor deze workshop: je investeert een eenmalig bedrag, zodat jij eindelijk handvatten krijgt in het stellen van grenzen.

“Ga voor de beste versie van jezelf en
creëer weer nieuw geluk”

Snap jij dat nou?

Veel naasten willen heel graag leren begrijpen hoe het werkt in het hoofd van een verslaafde. Waarschijnlijk ben jij ook razend nieuwsgierig hoe het werkt in het hoofd van een verslaafde en waarom die doet wat die doet.

Aangezien Robert een verslaafde in herstel is, deelt hij tijdens deze workshop alle ins en outs met jou. Fijn toch? Om het ook eens van de andere kant te horen. En… Robert is bereid om alle vragen die jij hebt te beantwoorden.

Nog een paar veelgestelde vragen…

 

Wanneer kan ik deze workshop volgen?
Deze workshop kan je volgen wanneer jij maar wilt. Je ontvangt een opname van de live workshop die we eerder hebben gegeven.
Waarom zou ik deelnemen? De ander heeft een probleem waar hij of zij wat mee moet, niet ik?
STOP met jezelf voor de gek te houden. Als je samenleeft met iemand die verslaafd is, is er niet maar 1 iemand met een probleem. Je bent niet voor niets op zoek naar hulp. Die hulp heb je nu gevonden, dus grijp je kans!

Heb je nog andere vragen? Laat het ons dan weten. We nemen graag de tijd om al je vragen te beantwoorden. wendy@mudelli.nl of robert@mudello.nl. Je mag natuurlijk ook altijd een WhatsAppberichtje sturen naar Wendy 06-51256724 of Robert 06-54987790.

Hoi, wij zijn Wendy en Robert

 

Als coach en counselor helpen wij probleemgebruikers, verslaafden en hun naasten meer inzicht te geven in hun eigen (destructieve) gedrag. We reiken tools aan zodat ze echt de stap kunnen maken naar meer geluk, rust en verbinding in hun leven. Wij zien zoveel probleemgebruikers, verslaafden én hun naasten die afgedreven zijn van hun eigen ik en daardoor struggelen met gebruik en met herstel. We zien ook dat ze alle kwaliteiten in huis hebben om zichzelf weer terug te vinden óf opnieuw uit te vinden.

Wij herkennen zo goed waar probleemgebruikers, verslaafden en hun naasten doorheen gaan. Wij zijn er zelf ook geweest. Robert is verslaafd en sinds 2017 in herstel. Hij heeft heel hard moeten werken aan gedragsverandering. Dit hield niet alleen maar clean zijn in. Het was juist zo belangrijk dat hij ander gedrag liet zien. Meer nederigheid, liefdevoller, zachter, meer in verbinding, maar zeker ook door grenzen te stellen. Wendy is de partner van Robert en daarmee dus de naaste van een verslaafde. Ook Wendy zag in dat niet alleen Robert een probleem had en wat aan zijn gedrag moest veranderen, maar zij ook. Een betere communicatie, de juiste focus, loslaten, stoppen met controleren, maar dus ook het stellen van grenzen heeft zo geholpen in haar herstel. Het heeft allemaal bijgedragen aan het ontstaan van een veel betere relatie.

We zien communicatie nu niet meer als iets moeilijks en ingewikkelds. Het gaat om verbinding met elkaar maken en dat wat je wilt zeggen op de juiste manier brengen. Wij helpen je graag om ook grote stappen te zetten in jouw communicatie, zodat je op de juiste manier kan duidelijk maken wat je nou echt bedoelt.

 

Verslaving en Corona