Wie ben ik?

Ik wil je graag laten weten wie ik ben en hoe ik zover gekomen ben dat ik deze website heb gemaakt en nu dit werk doe.

Ik hoop dat ik je hiermee kan inspireren.

 

Mijn naam is Wendy Enthoven en ik woon in het Westland. Sinds 2006 ben ik getrouwd met Robert en hij is verslaafd. Samen hebben wij een zoon en ik heb een zoon uit een eerdere relatie. Robert heeft een zoon en een dochter uit een eerdere relatie, dus ik heb ook nog 2 bonuskinderen. Een bijzonder samengesteld gezin dat voor veel uitdagingen kwam te staan.

In november 2017 zag Robert in dat hij zijn verslaving, na jaren van proberen,  zelf niet onder controle kon krijgen. Hij heeft hulp gezocht en is sinds die tijd in herstel en leeft een abstinent leven. Dat is natuurlijk fantastisch en ik ben heel dankbaar dat wij het samen nu zo goed hebben. Dat is echter niet zonder slag of stoot gegaan. Toen Robert in de kliniek zat, werden zijn destructieve patronen duidelijk voor mij. Dit maakte me toen verschrikkelijk verdrietig. De schok was echter nog groter toen ik er achter kwam dat ik ook verstrikt was geraakt in ongezonde patronen. Verslaving is met recht een familieziekte, die voor mij heel zichtbaar werd. Heel langzaam was ik meegebogen in ongezond gedrag en was ik volledig de focus op mezelf kwijtgeraakt en obsessief met anderen bezig. Ik verdoezelde zaken, probeerde alles op te lossen, wilde beloftes graag geloven en maakte me heel veel zorgen. Ik voelde me slachtoffer van alle ellende die anderen veroorzaakt hadden.

Ik was al een tijd aan het ronddraaien in dit cirkeltje en kwam er niet echt uit. Het bezoeken van een psycholoog, het volgen van een coachopleiding en het voeren van gesprekken met lotgenoten bij een zelfhulpgroep heeft er voor gezorgd dat ik inzag dat ik toch echt iets anders te doen had, als ik uit deze situatie wilde komen. Stapje voor stapje leerde ik dat ik mijn patronen kon doorbreken en ander gedrag kon laten zien. Ook zie ik nu dat mijn manier van denken een grote bijdrage levert aan hoe ik in het leven sta. Nu kijk ik niet meer halfleeg, maar veel meer halfvol. 

Ik zorg veel beter voor mezelf en ik kan nu veel duidelijker grenzen aangeven en… heel belangrijk: Ik heb weer leren voelen. 

Jarenlang heb ik alleen maar met mijn hoofd geleefd en ben ik mijn hele lijf daarbij vergeten mee te nemen om geen pijn te hoeven voelen. Nu doe ik aan yoga en mediteer ik heel graag. Ook zit ik heel graag achter mijn naaimachine en tover ik een enorme stapel oude spijkerbroeken om tot nieuwe kleding, tassen of kussens.  Dit helpt mij allemaal enorm om uit mijn hoofd te blijven en meer in mijn lijf te zakken en te blijven voelen.

23 jaar heb ik in het onderwijs gewerkt. Ik vond status en leiding geven heel belangrijk. Uiteindelijk heeft het me niet gebracht wat ik wilde. Uiteindelijk ging het roer echt om. Ik wilde mijn hart volgen en voor mijn eigen geluk gaan. Door mijn werk bij School’s cool Westland zag ik hoe fijn het is om iets voor anderen te doen. Echt een bijdrage te leveren aan andermans levensgeluk. Sinds ik hieraan geroken heb, wil ik meer. Meer betekenen voor anderen. Dat deed ik al door leerkrachten in het onderwijs te coachen. Maar nu is het tijd voor iets anders. Ik heb mijn bedrijf MUDELLI genoemd. In Malta betekent dit patronen. Wat mij betreft een mooie passende naam voor waar ik andere naasten van verslaafden graag mee wil helpen: patronen doorbreken.

Ook werk ik veel samen met mijn man Robert. Hij is MUDELLO gestart en helpt de nog lijdende verslaafde als interventionist, verslavingscounselor en nazorgspecialist. Samen kunnen we het hele systeem helpen!

Een aantal jaar geleden had ik nooit kunnen bedenken wat ik nu hardop kan zeggen: Ik ben zo blij dat verslaving mijn leven in is gekomen. Wat in het begin heel verdrietig was, heb ik om kunnen zetten in een enorme ontwikkeling. Mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik voel nu in elke vezel van mijn lijf wat ik te doen heb. Vanuit mijn opleidingen en ervaringsdeskundigheid wil ik het stigma van verslaving doorbreken en hulp bieden aan familie en vrienden, oftewel de naasten van verslaafden. Ik weet wat het is waar zij doorheen gaan; ik ben er zelf geweest. En ik weet wat er voor nodig was om een betere en gelukkigere versie van mezelf te worden. Ik zie het leven zonnig tegemoet, want ik weet dat het kan, of je geliefde verslaafde nog gebruikt of niet!

Mijn naam is Wendy Enthoven en ik woon in het Westland. Sinds 2006 ben ik getrouwd met Robert en hij is verslaafd. Samen hebben wij een zoon en ik heb een zoon uit een eerdere relatie. Rob heeft een zoon en een dochter uit een eerdere relatie, dus ik heb ook nog 2 bonuskinderen. Een fantastisch samengesteld gezin dat voor veel uitdagingen kwam te staan.

In november 2017 zag Rob in dat hij zijn verslaving, na jaren van proberen,  zelf niet onder controle kon krijgen. Hij heeft hulp gezocht en is sinds die tijd in herstel en leeft een abstinent leven. Dat is natuurlijk fantastisch en ik ben heel dankbaar dat wij het samen nu zo goed hebben. Dat is echter niet zonder slag of stoot gegaan. Toen Robert in de kliniek zat, werden zijn destructieve patronen duidelijk voor mij. Dit maakte me toen verschrikkelijk verdrietig. De schok was echter nog groter toen ik er achter kwam dat ik ook verstrikt was geraakt in ongezonde patronen. Verslaving is met recht een familieziekte, die voor mij heel zichtbaar werd. Heel langzaam was ik meegebogen in ongezond gedrag en was ik volledig de focus op mezelf kwijtgeraakt en obsessief met anderen bezig. Ik verdoezelde zaken, probeerde alles op te lossen, wilde beloftes graag geloven en maakte me heel veel zorgen. In 2016 was ik al met een burn-out uitgevallen en nu kwam dit er ook nog bij. Ik voelde me slachtoffer van alle ellende die anderen veroorzaakt hadden.

Ik was al een tijd aan het ronddraaien in dit cirkeltje en kwam er niet echt uit. Het bezoeken van een psycholoog, het volgen van een coachopleiding en het voeren van gesprekken met lotgenoten bij een zelfhulpgroep heeft er voor gezorgd dat ik zag dat ik toch echt iets anders te doen had, als ik uit deze situatie wilde komen. Stapje voor stapje leerde ik dat ik mijn patronen kon doorbreken en ander gedrag kon laten zien. Ook zie ik nu dat mijn manier van denken een grote bijdrage levert aan hoe ik in het leven sta. Nu kijk ik niet meer halfleeg, maar veel meer halfvol. 

Ik zorg veel beter voor mezelf en ik kan nu veel duidelijker grenzen aangeven en… heel belangrijk: Ik heb weer leren voelen. Jarenlang heb ik alleen maar met mijn hoofd geleefd en ben ik mijn hele lijf daarbij vergeten mee te nemen om geen pijn te hoeven voelen. Nu doe ik aan yoga en mediteer ik heel graag. Ook zit ik heel graag achter mijn naaimachine en tover ik een enorme stapel oude spijkerbroeken om tot nieuwe kleding, tassen of kussens.  Dit helpt mij allemaal enorm om uit mijn hoofd te blijven en meer in mijn lijf te zakken en te blijven voelen.

23 jaar heb ik in het onderwijs gewerkt. Ik vond status en leiding geven heel belangrijk. Uiteindelijk heeft het me niet gebracht wat ik wilde. Na mijn burn-out ging het roer echt om. Ik wilde mijn hart volgen en voor mijn eigen geluk gaan. Door mijn werk bij School’s cool Westland zag ik hoe fijn het is om iets voor anderen te doen. Echt een bijdrage te leveren aan andermans levensgeluk. Sinds ik hieraan geroken heb, wil ik meer. Meer betekenen voor anderen. Dat deed ik al door leerkrachten in het onderwijs te coachen. Maar nu is het tijd voor iets anders. Ik heb mijn bedrijf Mudelli genoemd. In Malta betekent dit patronen. Wat mij betreft een mooie passende naam voor hetgeen ik doe: patronen doorbreken.

Ook werk ik veel samen met mijn man Robert. Hij is Mudello gestart en helpt de nog lijdende verslaafde als interventionist, verslavingscounselor en nazorgspecialist. Samen kunnen we het hele systeem helpen!

Een aantal jaar geleden had ik nooit kunnen bedenken wat ik nu hardop kan zeggen: Ik ben zo blij dat verslaving mijn leven in is gekomen. Wat in het begin heel verdrietig was, heb ik om kunnen zetten in een enorme ontwikkeling. Mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik voel nu in elke vezel van mijn lijf wat ik te doen heb. Vanuit mijn opleidingen en ervaringsdeskundigheid wil ik het stigma van verslaving doorbreken en hulp bieden aan familie en vrienden, of te wel de naasten van verslaafden. Ik weet wat het is waar zij doorheen gaan, ik ben er zelf geweest. En ik weet wat er voor nodig was om een betere en gelukkigere versie van mezelf te worden. Ik zie het leven zonnig tegemoet, want ik weet dat het kan, of je geliefde verslaafde nog gebruikt of niet!

Wendy Enthoven

info@mudelli.nl

06-51 25 67 24

Meidoorn 42, Naaldwijk

BTW NL862049866B01

KVK 81334826

MUDELLI is onderdeel van MUDELLI & MUDELLO