Selecteer een pagina

Groepsprogramma

 

Het groepsprogramma voor jou als naaste van een verslaafde

Zaterdagmiddag 13.30 uur – 16.00 uur

 13 nov, 20 nov,

27 nov, 4 dec,

11 dec, 18 dec

Maandagavond 19.00 uur – 21.30 uur

8 nov, 15 nov,

22 nov, 29 nov,

6 dec, 13 dec

Als naaste van een verslaafde kan je heel onzeker worden over de situatie waarin je terecht bent gekomen. Zonder dat je er erg in had, is er een chaos ontstaan die je echt niet meer wilt. Dit moet dus echt anders….. En het kan ook echt anders.  Als je zoekt naar oplossingen voor problemen die je tegenkomt wanneer je te maken hebt met een actieve of herstellende verslaafde, kan je hulp krijgen en ook daadwerkelijk iets veranderen aan jouw situatie. Dit groepsprogramma is hét programma voor jou als je niet verder kopje onder wilt gaan door de chaos van verslaving. Je komt met lotgenoten in contact. Tijdens dit groepsprogramma is er echt aandacht voor jou! We krijgen boven tafel wat je niet meer wilt doen en vooral wordt voor jou duidelijk hoe je er voor kan zorgen dat je die narigheid niet meer aantrekt. Voor jou wat helemaal duidelijk wat er nodig is om geluk aan te trekken en hoe je dat precies kan doen! 

 

Stop met dromen, kom in actie!

Je hebt al van alles geprobeerd om meer rust te krijgen. Het vele hopen op verbetering en wachten tot de situatie ging veranderen, heeft je gebracht waar je nu bent. Als je samenleeft met een verslaafde, dan is dat keihard werken. Een gelukkig leven is echt mogelijk, alleen moet je wel weten hoe je dat naar je toe trekt. De juiste kennis, de juiste tools, de juiste stappen en de juiste support. Daar helpen we je bij! 

Wij hebben zelf al heel wat ervaring met verslaving opgedaan. We hebben trainingen, cursussen en programma’s gevolgd om te kunnen groeien. Het was zo fijn dat we ons niet meer zo alleen voelde, maar in contact kwamen met lotgenoten, die heel veel herkennen.

Al onze kennis en ervaring zetten we nu in om andere naasten te helpen om zo’n zelfde groei te mogen doormaken. En daarom is dit groepsprogramma ook anders dan anderen. Voor naasten die weer grip op hun leven willen krijgen! Die willen leren hoe ze de Wet van Aantrekking vóór zich kunnen laten werken!

Wij geven informatie, houden spiegels voor en wijzen de weg naar een nieuw leven…

zo werk ik

Dit is wat jou gaat helpen vanaf nu!

Wat doet groepsprogramma precies?

 

Het groepsprogramma is het programma voor naasten van verslaafden die heel graag samen met anderen stappen willen maken. 

Je maakt kennis met lotgenoten.

Je gaat heel veel leren over wat verslaving precies is, wat de gevolgen zijn, hoe je er mee om kan gaan.

Je krijgt zicht op de schade die is ontstaan en leert dat herstel mogelijk is.

Je ervaart steun van de groep.

Je leert wat jouw grenzen zijn en hoe je die duidelijk aan kan geven.

Je gaat leren hoe je een terugval kan herkennen én hoe je daar het beste mee om kan gaan.

Je maakt een plan voor de toekomst.

Natuurlijk komt in dit programma de Wet van Aantrekking aan bod!

 

Wendy en Robert, dit is precies wat ik nodig heb, waar kan ik me aanmelden?

Alles wordt duidelijk uitgelegd aan de hand van eigen ervaring en plaatjes en systemen. Zeer leerzaam en erg verhelderend. Door deze sessies heb ik meer rust mogen ervaren, omdat ik hanvatten heb gekregen om met bepaalde situaties om te gaan zoals grenzen stellen, manipulatie van de verslaafde.

Lieve Wendy en Rob, heel erg bedankt voor deze wijze lessen. Ik merk dat ik hierdoor langzaam groei en daardoor weer van het leven kan genieten. Het klinkt zwaar, maar durf te zeggen dat ik diep gezeten heb en som geen uitweg zag. Ik neem in het dagelijks leven regelmatig jullie tips en ervaringen mee en dat is fijn. Dank jullie wel daarvoor. Heel veel liefs!”

 
Martine

ex-partner is verslaafd

“Via een informatieavond in contact gekomen met Robert en Wendy, waarna ik heb besloten deel te nemen aan het groepsprogramma. Tijdens dit programma leer je beter met de verslaving/verslaafde om te gaan en dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen.

Je krijgt allerlei handvatten om je grenzen aan te geven. Ook krijg je een goed beeld hoe verslaving werkt.

Het was fijn om lotgenoten te ontmoeten en erover te kunnen praten.

Robert en Wendy vullen elkaar goed aan en weten waar ze het over hebben want ze hebben het zelf ook meegemaakt.”

Moeder van een verslaafde zoon

“Het prettige van de rol van Robert en Wendy vind ik dat ze precies snappen hoe je je voelt en hele goede tips geven omdat ze dit zelf hebben meegemaakt en dus alles snappen wat je bedoelt, voelt en zegt.

Ik heb in dit programma geleerd om mijn grenzen aan te geven en niet meer mee te gaan in het gedrag van de verslaafde. Ik heb nu meer rust in mijn hoofd, minder stress.

Ik zou dit groepsprogramma aan alle naasten van verslaafden willen adviseren, omdat het echt je ogen opent en je leert een hoop dingen. Ik heb het echt als heel leerzaam, prettig, confronterend en steunend ervaren. Je bent echt niet de enige die in deze situatie zit (al denk je soms van wel)”

Brenda

partner van een alcoholverslaafde

Zo ziet het groepsprogramma eruit…

Sessie 1 Kennismaken en zicht krijgen op verslaving

Een belangrijk onderdeel van de eerste sessie is elkaar leren kennen. In deze sessie krijg je meer informatie over hoe verslaving werkt. Hoe het werkt in het brein. Wat de gevolgen zijn. Dit inzicht is de basis die naasten nodig hebben om stappen te maken richting herstel.

Sessie 2 Schade, herstel en groei

In deze sessie wisselen we ervaringen uit. Iedereen krijgt een duidelijk beeld van de schade die verslaving veroorzaakt. Er is veel aandacht voor hoe het voor jou is geweest en voor wat je wilt in de toekomst. Herstel is zeker mogelijk. Je krijgt inzicht in de fasen waar naasten door heen gaan. 

Sessie 3 Groepssteun als herstel

In deze sessie wordt het duidelijk dat je het niet meer alleen hoeft te doen. Er zijn verschillende manieren waarop je steun kan krijgen. Al de opties worden in deze sessie besproken.

Sessie 4 De grens

Een verslaafde heeft het nodig om zijn eigen verantwoordelijkheid te leren nemen. Hierin heeft de naaste een belangrijke rol, namelijk het stellen van een grens. In deze sessie wordt het duidelijk hoe je hier het beste mee om kan gaan.

Sessie 5 Terugval

Een terugval hoort nou eenmaal bij de ziekte van verslaving. In deze sessie krijg je inzicht in hoe je de start van een terugval als naaste kan herkennen. Ook wordt duidelijk hoe je hier als naaste het beste mee om kan gaan.

Sessie 6 Contact en toekomst

Wat is er nodig om op een positieve manier in contact te blijven met de verslaafde? Je weet na deze sessie wat je wel en juist niet wilt gaan doen. In deze sessie maken we hier een plan voor.

  “Pak de controle weer terug over je eigen leven”

   

  Waarom een groepsprogramma ideaal voor jou kan zijn..

  “Ik heb het jaren lang alleen geprobeerd, ik kan het niet meer alleen..”

  Heel lang heb je geprobeerd om alle ballen hoog te houden. Je wilde er eerst niet aan dat er een probleem is, maar nu kan je er echt niet meer omheen.

  Je bent er zo moe van om alles maar voor jezelf te houden. Diep van binnen zou je er graag met anderen over willen praten. De angst om niet begrepen te worden is groot.

  Hoe fijn zou het zijn om samen te komen met andere naasten van verslaafden? Met anderen die maar een half woord nodig hebben om te kunnen begrijpen wat jij doormaakt. Die je niet zullen veroordelen om wat je doet of juist niet doet. Die allemaal dezelfde missie als jij hebben: Die negatieve spiraal doorbreken.

  “Ik had gehoopt dat alles goed zou komen als mijn geliefde verslaafde aan zijn herstel zou werken. Ik ben nog steeds bang.. wat als hij weer gaat gebruiken?

  Dat de verslaafde erkent dat hij een probleem heeft om aan te pakken is natuurlijk fantastisch! In de praktijk blijkt alleen niet alles zo super te gaan, zoals je gehoopt had.

  Eigenlijk begrijp je niets van wat hij nu weer allemaal doet. Hij heeft het alsmaar over herstel, maar geeft ook aan dat hij het heel moeilijk heeft. Er komt steeds vaker ruzie van. Is dit het nou? Je had gedacht dat alles uiteindelijk goed zo komen.

  Het is eigenlijk nodig dat jij gaat leren hoe je hier nou mee om kan gaan. Er is ook herstel voor jou nodig. Helaas lukt dat niet alleen…

  Dit groepsprogramma is niet geschikt voor jou als:

  • Je iemand bent die graag in z’n eentje wilt blijven doormodderen
  • Je moeilijk doet over de afstand als je wellicht moet reizen voor de sessies
  • Je er niet in gelooft dat jíj wat te leren hebt over verslaving en de Wet van Aantrekking
  • Je er niet voor openstaat om samen met anderen te groeien
  • Je miept over geld en niet in jezelf wilt investeren

   

  “Ga voor de beste versie van jezelf en
  creëer je eigen geluk”

  Start in november met het groepsprogramma!

  “Met belangstelling en veel interesse heb ik deelgenomen aan het “Groepsprogramma voor naasten van verslaafden”.

  Wendy en Robert hebben als respectievelijk Coach en Counselor bijzonder veel kennis en ervaring op het gebied van verslaving. Zij zijn uitstekend op elkaar ingespeeld en vormen een hecht team. Zij luisteren met volle aandacht naar de deelnemers en hun ervaringen zonder vooroordeel. Stelde precies de juiste vragen ons zoveel mogelijk uit het hoofd naar het hart te laten komen. Dit resulteerde erin dat wij soms diep moesten gaan maar dit luchtte ook enorm op. Wat was het goed te zien dat wij naarmate de sessies vorderde vooruitgang boekte. Ook was het begeleiden door Wendy bij het mediteren een heel bijzondere ervaring. Ik voelde mij tijdens de 6 sessies veilig en begrepen. Door de verslavingsproblematiek van een geliefde naaste had ik zeer de behoefte naar meer kennis hierover. Door de wijze van aanpak en de duidelijkheid van Wendy en Robert heb ik veel aan het programma gehad. Voor mensen die even niet weten hoe het verder moet bieden zij met dit zorgvuldig opgebouwde programma een helpende hand. Er zijn ons praktische tools aangereikt waarmee wij zelf verder kunnen. Ook de programmamap met de 6 doorlopen sessies is erg waardevol als naslagwerk. Dank jullie wel Wendy en Robert voor dit geweldige programma en de wijze waarop we dit met elkaar hebben mogen doorlopen. Het heeft mij mooie nieuwe inzichten gegeven en iets waar op ik terug kan vallen.”

  Jan

  ex-partner is verslaafd

  “Als ex-partner van een verslaafde man merkte ik dat de verslaving deel uit maakte van het hele gezinssysteem. Ik heb copingsmechanismen ontwikkeld welke op korte termijn verlichting gaven maar eigenlijk niet goed voor mij waren. Ik zocht hulp om dingen anders te gaan doen en vond deze hulp bij Wendy en Robert.

  In het groepsprogramma krijg je nieuwe inzichten, in de verslaving maar zeker ook in jezelf. Wendy en Robert maken een prettige vertaalslag van theorie naar praktijk. Ze geven feedback die soms confronterend maar altijd helend werkt. Binnen de groep is er respect en eerlijkheid waardoor ik mij al snel veilig voelde mijn verhaal te delen en naar mijn eigen aandeel te kijken.

  Ik heb veel geleerd, gehuild maar zeker ook gelachen tijdens de sessie,s en zou iedereen aanraden dit programma te volgen.”

  Melanie

  ex-partner is verslaafd

  “Ik ben moeder van een zoon die bezig is, om in herstel te komen. Tot 2 jaar geleden wist ik ook niet dat hij verslaafd is aan drugs. Je leven staat echt op zijn kop.  Je hebt geen idee hoe je jezelf staande moet houden in de situatie. Via facebook ben ik in contact gekomen met Wendy.  Vorig jaar september ben ik naar de lezing van naasten voor verslaafden geweest. Deze werd gegeven door Robert en Wendy samen.Ze vertelde over het groepsprogramma dat ze zouden gaan starten en na een week overdenken heb ik mijzelf opgegeven.  Ik kan nu zeggen dat ik heel blij ben, dat ik heb deelgenomen aan het programma. Je leert anders communiceren en krijgt tools om je eigen leven weer op de rit te krijgen. Dit is natuurlijk niet van de 1 op andere week, maar merk dat ik er nu nog steeds van leer. Het is ook fijn  om met naasten samen te zijn in een kleine groep. Ik kan dit iedereen aanraden die naasten van een verslaafde is.

  Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen doen.”

  Marjolein

  Moeder van een verslaafde zoon

  Nog een paar veelgestelde vragen…

   

  Hoe lang duurt het groepsprogramma?
  Het programma bestaat uit 6 sessies. Elke sessie duurt ongeveer 2,5 uur.

  Ik wil graag in termijnen betalen, is dat mogelijk?

  Het is zeker mogelijk om in 2 termijnen te betalen. Je kan dit voorafgaand aan je aanmelding aangeven via wendy@mudelli.nl.

  Hoeveel deelnemers doen er mee aan het groepsprogramma?

  We starten met het groepsprogramma als er voor het gekozen dagdeel minimaal 3 deelnemers zijn. Er kunnen per dagdeel maximaal 6 naasten mee doen aan dit programma. 

  Kan ik dit programma ook individueel volgen?

  Als er minder dan 3 deelnemers zijn, is het ook mogelijk om dit programma individueel te volgen. Het worden dan 6 sessies van 1 uur met Wendy samen en we gaan dan inhoudelijk ook meer in op jouw privésituatie.

  Marianne heeft dit programma individueel gevolgd en dit is wat ze er van vond:

  “Als partner van een PTSS’er met alcoholverslaving was ik aan het einde van mijn latijn. Hoewel het wel een grote stap was om financieel en qua tijd zoveel voor mijzelf op te eisen ben ik achteraf enorm blij dat ik de stap toch heb genomen. Niet altijd makkelijk om jezelf onder de loep te nemen en de focus van de verslaafde op jezelf te leggen, maar daar is Wendy voor en dit is enorm waardevol.

  Al met al heeft dit traject mij meer rust gebracht en zit ik als persoon beter in balans wat ook positief effect op mijn partner heeft.” – Marianne

  Ik wil hier écht bij zijn maar kan echt onmogelijk live aansluiten bij de sessie? Wat is er toch mogelijk?

  Als je aan alles voelt dat je hier bij moet zijn, maar de afstand is echt een probleem en het lukt je niet om de sessies live bij te wonen, dan is er nog wel een mogelijkheid om er tóch bij te zijn. Neem even contact op met Wendy (06-51256724) zodat die mogelijkheid besproken kan worden.

  Waar kan ik terecht met mijn vragen?

  Heb je vragen over de inhoud of wil je advies vragen? Dan kun je al je vragen mailen naar wendy@mudelli.nl

  Heb je nog andere vragen? Laat het ons dan weten. We nemen graag de tijd om al je vragen te beantwoorden. wendy@mudelli.nl of robert@mudello.nl

  Over ons

  Wij zijn Robert en Wendy. In 2005 werden we stapelverliefd op elkaar. In no time gingen we samen wonen en kregen we onze jongste kanjer van een zoon. Samen met de kids uit onze eerdere huwelijken werden we een mooi samengesteld gezin met in totaal 4 kinderen.

  Jarenlang leefden we ons leven zonder dat we echt in de gaten hadden dat we een groot probleem hadden. Er was ruzie ontstaan over van alles. Geld, drank, drugs.

  Uiteindelijk zag Robert in dat het zo niet langer kon. Hij heeft zich aangemeld bij een kliniek omdat hij zijn probleem aan wilde pakken. In de tijd dat Robert in de kliniek zat, kreeg Wendy heel langzaam in de gaten dat niet alleen Robert een probleem had, maar zijzelf ook.

  Heel ongemerkt was ze meegebogen in ongezond gedrag. Zij zag in dat ze als naaste ook iets te doen had als ze een gelukkiger leven wilde leiden. Wendy heeft dit inzicht met beiden handen aangepakt. Ze sloot zich aan bij een zelfhulpgroep en zocht professionele hulp.

  Zowel Robert als Wendy gingen dus beiden aan de slag met hun eigen proces. “Als we dit niet hadden gedaan, dan hadden we nu niet meer samen geweest”, zeggen ze beiden. “Het was zo enorm helpend voor onze relatie om beiden in herstel te komen.”

  Dat we ervaringsdeskundige zijn, is wel duidelijk. Maar we wilden meer dan dat. We gunnen andere verslaafden en hun naasten ook dat prachtige herstel dat wij gevonden hebben.

  Vandaar dat we beiden opleidingen zijn gaan doen in de verslavingszorg. Robert is counselor, interventionist en nazorgspecialist. Wendy is coach en trainer voor naasten van verslaafden en interventionist. En wat zo tof is, is dat we onze krachten samen bundelen en zo een ijzersterk team zijn om dit groepsprogramma samen te begeleiden.

  We zijn er klaar voor om jou te helpen. Wil jij geholpen worden?

   

  Verslaving en Corona